Welkom

Welkom op de website van Art2Print. U kunt hier meer informatie vinden over onze Live Wallpapers, 3D prints, en de foundations die wij ondersteunen.

Missie
Art2Print wil traditioneel werk combineren met de nieuwste ontwikkelingen, en zo kunst bereikbaar maken voor iedereen. De portretten zijn niet alleen als 3D sculptuur te verkrijgen, maar van ieder portret is ook een live wallpaper (LWP) voor smartphones met Android beschikbaar in “the Google Play store”.
Van iedere LWP die gedownload wordt gaat 10% van de opbrengst naar een foundation gerelateerd aan de personage. Voor de personen die zelf geen stichting of foundation hebben, kiezen wij een project die wij vinden passen bij die persoon’s gedachtegoed. OP de pagina van het portret komen de foundations en de donaties te staan. Dus met de aankoop van een Android Live Wallpaper steunt u direct ook een goed doel.

Live wallpapers
U heeft een LWP gedownload in de play store. Deze Lwp’s zijn tot stand gekomen door het samenbrengen van verschillende disciplines. Het traditioneel vervaardigde portret in Klei is gefotografeerd en met behulp van de digitale techniek in een nieuw jasje gestoken.
In de loop van 2014 zullen er verschillende nieuwe LWP’s in de Google play-store verschijnen. Op de website worden deze aangekondigd.

3D prints
3D printen is volop in ontwikkeling. Wat we een aantal jaren geleden nog niet voor mogelijk hadden gehouden wordt realiteit. Er zijn vele materialen die al geprint kunnen worden, de nauwkeurigheid is groot en als er eenmaal een goede file is, wordt het vervaardigen van het kunstwerk een eenvoudige zaak. Portretten die een klassieke uitstraling hebben omdat deze gemaakt zijn door ‘de meester’, zijn even prachtig in een modern jasje. Een groot voordeel van deze moderne technieken is de mogelijkheid het beeld in alle formaten te kunnen reproduceren. Ook zijn er al veel mogelijkheden voor verschillende materialen, een gouden paus??? geen probleem.
Onze portretten komen één voor één in de webshop van shapeways. Daar is het mogelijk om het formaat, materiaal en kleur zelf te kiezen.

Kunst
Al onze portretten worden in op een traditionele manier in klei gemaakt door de kunstenaars. De beelden worden 3D gescand en hierdoor is de uitstraling van de portretten krachtig en vind je de toets van de kunstenaars er in terug.

Het team van Art2Print

Het team van Art2Print bestaat uit:
Herma Schellingerhoudt: portretten
Peter de Haan: techniek
Gert de Haan: digitale techniek.